Ribeye

13,75

Artikelnummer: vts-ribeye Categorieën: ,

Beschrijving

Ribeye van het MRIJ-rund

De ribeye is een van de bekendste en meest geliefde steaks. Dit bijzondere stuk komt uit de rib van het rund en is direct herkenbaar aan de mooie vetmarmering en het ronde “oog” van vet in het midden. Juist dat vet zorgt tijdens het bakken of grillen voor extra sappigheid en een volle, krachtige smaak.

De ribeye van het MRIJ-rund heeft door de natuurlijke marmering en de pure, Hollandse kwaliteit een rijke en authentieke smaak. Het vlees blijft mals en sappig, of u het nu bereidt in de pan, op de grill of op de barbecue. Het is een echte favoriet voor iedereen die van luxe en smaakvol rundvlees houdt.

Kerntemperatuur & bereiding

  • Rare: 48–50 °C

  • Medium rare: 52–54 °C (aanrader)

  • Medium: 56–58 °C

  • Well done: 65 °C of hoger

👉 Voor het beste resultaat de ribeye kort en heet bakken of grillen en daarna een paar minuten laten rusten onder folie.

Receptidee 1: Ribeye van de BBQ

Ingrediënten (2 personen):

  • 2 ribeye steaks van het MRIJ-rund (ca. 250 g per stuk)

  • 1 el olijfolie

  • Zout en versgemalen peper

  • Optioneel: takje tijm of rozemarijn

Bereiding:

  1. Haal de ribeye 30 minuten van tevoren uit de koelkast.

  2. Wrijf in met olijfolie en kruid met zout en peper.

  3. Grill de ribeye op een hete barbecue, direct boven de kolen, 2–3 minuten per kant.

  4. Leg het vlees daarna 5 minuten indirect (naast de kolen) om rustig door te garen.

  5. Laat 5 minuten rusten onder folie en serveer.

Receptidee 2: Ribeye uit de pan

Ingrediënten (2 personen):

  • 2 ribeye steaks van het MRIJ-rund

  • 1 el olijfolie

  • Klontje roomboter

  • Zout en peper

  • Optioneel: tijm of rozemarijn

Bereiding:

  1. Haal de ribeye een half uur voor gebruik uit de koelkast.

  2. Kruid het vlees met zout en peper.

  3. Verhit olie in een pan en bak de ribeye 2–3 minuten per kant op hoog vuur.

  4. Voeg boter en eventueel kruiden toe en bak kort na.

  5. Laat het vlees 5 minuten rusten onder aluminiumfolie en serveer.

Waarom MRIJ-ribeye?

✔ Prachtig gemarmerd vlees, sappig en vol smaak
✔ Luxe steak, geliefd bij vleesliefhebbers
✔ Perfect voor grill, pan of barbecue
✔ Extra rijke smaak door MRIJ-kwaliteit

 

Let op:
Omdat met de hand gesneden wordt kan het uiteindelijke gewicht iets afwijken van het aangegeven gewicht.

Product informatie

Gewicht

500 gram

Wij hebben een ruim aanbod aan producten op de website. Omdat we werken met versproducten is het helaas niet mogelijk om alles voorradig te houden. Wij streven ernaar u altijd te kunnen bedienen. Mochten wij geen voorraad hebben in uw bestelde product, nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.