Mergpijp

1,10

Artikelnummer: vts-mergpijp Categorie:

Beschrijving

Per stuk.

Mergpijp van het MRIJ-rund

De mergpijp is een klassiek onderdeel van de keuken. Het zijn stukken bot met merg erin, die tijdens het koken langzaam hun smaak afgeven. Hierdoor krijgt de bouillon of soep een krachtige en romige smaak die u met alleen vlees niet bereikt.

Omdat ons MRIJ-rundvlees bekendstaat om zijn kwaliteit en volle karakter, zijn deze mergpijpen perfect voor iedereen die van ouderwets lekkere, huisgemaakte gerechten houdt. Onmisbaar voor een stevige bouillon of een rijke soep.

Receptidee: Bouillon met mergpijp

Ingrediënten (4–6 personen):

  • 1 kg mergpijp van het MRIJ-rund

  • 2,5 liter water

  • 2 wortels

  • 1 prei

  • 2 stengels bleekselderij

  • 2 uien

  • 1 bosje peterselie

  • 2 laurierblaadjes

  • 6 peperkorrels

  • Zout en peper naar smaak

Bereiding:

  1. Spoel de mergpijpen schoon en zet ze op in een grote pan met koud water. Breng rustig aan de kook en schep het schuim eraf.

  2. Voeg de groenten en kruiden toe en laat alles 3 tot 4 uur zachtjes trekken.

  3. Haal de mergpijpen eruit en zeef de bouillon.

  4. Breng de bouillon opnieuw aan de kook, voeg eventueel extra groenten of vermicelli toe en maak af met zout en peper.

Een rijke, huisgemaakte bouillon vol smaak – precies zoals oma hem maakte.

Let op!
Omdat de producten met de hand gesneden worden, kan het uiteindelijke gewicht iets afwijken.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

Wij hebben een ruim aanbod aan producten op de website. Omdat we werken met versproducten is het helaas niet mogelijk om alles voorradig te houden. Wij streven ernaar u altijd te kunnen bedienen. Mochten wij geen voorraad hebben in uw bestelde product, nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.