Ezeltje
€20,80
Beschrijving
Per 1000 gram.
Ezeltje (Liesstuk) van het MRIJ-rund
Het ezeltje, ook wel liesstuk genoemd, is een bijzonder lekker stuk rundvlees. Dit deel komt uit de lies van het rund en staat bekend om zijn fijne structuur en volle, sappige smaak. Het vlees is wat grover van draad, maar blijft heerlijk mals wanneer het op de juiste manier wordt bereid.
Omdat er van elk rund maar één liesstuk komt, is het ezeltje een exclusief stuk vlees dat u niet vaak in de supermarkt tegenkomt. Het is veelzijdig in de keuken: u kunt het in mooie plakken bakken als biefstuk, maar ook langzaam garen voor een stoofgerecht.
Bereidingstip: Ezeltje als biefstuk
Ingrediënten (2 personen):
2 stukken ezeltje (ca. 150–200 g per stuk)
2 el olijfolie
1 klontje roomboter
Zout en versgemalen peper
Bereiding:
Haal het vlees 30 minuten voor bereiding uit de koelkast.
Kruid met zout en peper.
Verhit een pan met olie en bak het vlees kort rondom bruin.
Voeg de boter toe en bak nog ca. 3–4 minuten (afhankelijk van de dikte).
Laat even rusten onder aluminiumfolie en snijd in plakken.
Kerntemperatuur:
Rare: 48–50 °C
Medium rare: 52–54 °C
Medium: 56–58 °C
Serveer met ovenaardappeltjes en seizoensgroenten voor een puur, smaakvol gerecht.
Let op!
Omdat de producten met de hand gesneden worden, kan het uiteindelijke gewicht iets afwijken.
Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.
Wij hebben een ruim aanbod aan producten op de website. Omdat we werken met versproducten is het helaas niet mogelijk om alles voorradig te houden. Wij streven ernaar u altijd te kunnen bedienen. Mochten wij geen voorraad hebben in uw bestelde product, nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.