Bovenpoot

14,00

Artikelnummer: vts-bovenpoot Categorie:

Beschrijving

Per stuk

Bovenpoot – stevig en smaakvol vlees voor stoof en soep

Bij Vleesboerderij Ton Slager koopt u verse bovenpoot, een traditioneel stuk varkensvlees dat bekendstaat om zijn stevige structuur en volle smaak. Perfect voor langzame bereidingen zoals soepen, bouillons en stoofgerechten. Door de lange garing wordt het vlees heerlijk mals en komt de authentieke smaak volledig tot zijn recht.

Onze bovenpoot is:

  • Ambachtelijk gesneden van kwaliteitsvlees

  • Stevig en rijk van smaak

  • Ideaal voor soep, stoof en bouillon

  • Een klassiek product uit de Hollandse keuken

Met bovenpoot haalt u een authentiek stukje boerderijvlees in huis dat zorgt voor échte smaakbeleving.

Recepttip: Snert (erwtensoep) met bovenpoot

Ingrediënten (voor 6 personen):

  • 1 bovenpoot

  • 500 g spliterwten

  • 2 liter water

  • 1 prei (in ringen)

  • 2 winterwortels (in blokjes)

  • 1 knolselderij (in blokjes)

  • 1 rookworst

  • 2 laurierblaadjes

  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Zet de bovenpoot op met 2 liter water en breng langzaam aan de kook. Laat ca. 1,5 uur zachtjes trekken.

  2. Voeg de spliterwten toe en laat koken tot ze uit elkaar vallen.

  3. Haal de bovenpoot uit de pan, snijd het vlees van het bot en voeg dit terug in de soep.

  4. Voeg groenten en laurierblaadjes toe en laat nog ca. 45 minuten zachtjes sudderen.

  5. Voeg de rookworst in de laatste 10 minuten toe.

  6. Breng op smaak met zout en peper.

Serveer tip: Lekker met roggebrood en katenspek.

Met de bovenpoot van Vleesboerderij Ton Slager kiest u voor traditioneel varkensvlees dat perfect is voor authentieke gerechten.

👉 Bestel nu online en maak de lekker

Wij hebben een ruim aanbod aan producten op de website. Omdat we werken met versproducten is het helaas niet mogelijk om alles voorradig te houden. Wij streven ernaar u altijd te kunnen bedienen. Mochten wij geen voorraad hebben in uw bestelde product, nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.