Longhaas

18,70

Artikelnummer: vts-longhaas Categorie:

Beschrijving

Per 1000 gram

Longhaas van het MRIJ-rund

De longhaas is een bijzonder en zeldzaam stukje vlees. Het bevindt zich in de borstkas van het rund, vlakbij het middenrif, en wordt ook wel onglet of hanger steak genoemd. In iedere koe is er maar één longhaas, waardoor dit stuk extra speciaal is.

Wat de longhaas uniek maakt, is de combinatie van een losse, grove structuur en een volle, krachtige smaak. Het is minder bekend bij het grote publiek, maar onder chefs en echte vleesliefhebbers wordt de longhaas al jaren gewaardeerd. Ons MRIJ-rundvlees versterkt dit nog eens met zijn natuurlijke marmering en rijke karakter.

Bereidingstip: Longhaas op de grill

Ingrediënten (2 personen):

  • 1 longhaas (ca. 400–500 g)

  • 2 el olijfolie

  • 1 teentje knoflook, geplet

  • 1 takje rozemarijn

  • Grof zeezout en peper

Zo maakt u het:

  1. Haal de longhaas een half uur voor bereiding uit de koelkast en dep droog.

  2. Verwijder indien nodig het middenvlies (laat dit desnoods door de slager doen).

  3. Wrijf in met olijfolie, zout en peper.

  4. Grill of bak het vlees op hoog vuur kort aan beide kanten voor een mooie korst.

  5. Laat doorgaren tot een kerntemperatuur van 52–54 °C voor medium rare.

  6. Laat het vlees 5 minuten rusten onder aluminiumfolie en snijd daarna haaks op de draad in plakken.

Let op!
Omdat de producten met de hand gesneden worden, kan het uiteindelijke gewicht iets afwijken.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

Wij hebben een ruim aanbod aan producten op de website. Omdat we werken met versproducten is het helaas niet mogelijk om alles voorradig te houden. Wij streven ernaar u altijd te kunnen bedienen. Mochten wij geen voorraad hebben in uw bestelde product, nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.